tiistai 6. kesäkuuta 2017

Adidas Parley juoksukengät merien pyörteistä


Adidas Parley tekee juoksutossuja kierrätyskamasta kampanjoiden niitä yhdessä Parley TV:n kanssa. Parley on motivoituneiden luovien ihmisten, ajattelijoiden ja johtajien tila, jossa asiasta kiinnostuneet pääsevät ideoimaan ja toimimaan meriemme hyväksi.  Parley kertoo sivuillaan muovista osuvasti. 

"...plastic is a design failure, one that can only be solved if we reinvent the material itself. We all have a role to play in the solution.  Let’s invent our way out of this mess. Together"





Valtava määrä muoviroskaa päätyy vuosittain meriimme. Merivirtaukset ovat muodostaneet maailman meriin viisi jättimäistä, hitaasti liikkuvaa vesipyörrettä, joihin muoviroska keräytyy. Niille on annettu nimi Vortex. Suurin osa muovista pyörii näissä Vortexeissa, mutta merkittävä osuus huuhtoutuu myös rannoille. Pelkästään Pohjoisen Tyynenmeren Vortexissa pyörii yli 18 miljoonaa kiloa muovia.

Ongelma on kun muovi ei häviä mihinkään. Kerran valmistettu ja käytetty roipe jää lillumaan maanpinnalle ikiajoiksi hajoten vähitellen pienempiin ja pienempiin osasiin kulkien ja kerääntyen ravintoketjussa, maapallon asukkeja haitaten, ympäristöä saastuttaen.




Missään nimessä en kehoita etsimään uusia tennareita käsiisi, jollei sinulla ole semmoisille todellista tarvetta, mutta sen sijaan lenkille lähtö ei ole koskaan pahitteeksi ja kannatustaan Adidaksen kampanjaa kohtaan voi osoittaa lataamalla Runtastic juoksusovelluksen ja painumalla lenkille. Sää on nätti, sinne vain. Itsekin olen käynyt tässä viikon sisällä jo kahdesti!

Sitten seuraavalla kerralla, kun uusien juoksukenkien hankinta on ajankohtaista, kannattaa katsoa millaisia hienoja ekologisia vaihtoehtoja on olemassa. Teknologia tuo mukanaan mahdollisuuksia korjata tehtyjä virheitä ja mitä enemmän näille innovaatioille luodaan kysyntää, sitä enemmän kasvaa myös toivon mukaan tietoisuus. Toivottavasti kehittyvät myös teknologia, juoksumukavuus ja lenkkareiden kestävyys.


- Aino


"Water and air, the two essential fluids on which all life depends, have become global garbage cans."
— Jacques Yves Cousteau, Oceanographer


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi sallittua, toivottua jopa! <3