keskiviikko 9. marraskuuta 2016

Kynttiläkausi kohtaa muutoksen

Lumen pyryttäessä valtoimenaan täällä eteläisimmässä Suomessa alkavat mielikuvat joulusta, jouluvaloista ja kynttilöistä hiipiä tajuntaan.

Mieheni toi just ihanan valkoisen upean kynttilän tuliaisiksi reissultaan. Raaka-aineena 100% steariini. Melkeinpä hävettää myöntää, että vaikka jotain hajua ehkä olikin, että mitä se steariini on niin oikeasti en tiennyt. Googlettamalla selvisi helposti, että eläinperäistä rasvaahan se.

Elikkäs eipä mennä niin vain kynttiläostoksille enään.  Vihreä  Lanka- lehti listaili ekokynttilöitä artikkelissaan ja sen avulla pääsin alkuun. Ei käy mehiläisvahakynttilät. Parafiini ei petrokemian tuotteena miellytä ja se steariini vaikkakin olisi sitten kasviperäistä on palmuöljyä joten noup noup. 

Sitten löytyi tämä! Kalevantuli. Suomalainen soijapohjainen kynttilä. Käytetty soijavaha on saatu Yhdysvalloissa kasvatetusta GMO vapaasta soijasta. Testeissä kynttilä on saanut todella hyvät arvostelut. Kynttilän ominaisuuksiin kuuluu, että se käryttää hyvin vähän ja siksi sopii myös allergikoille ja herkemmille.

Elämä menee hieman uusiksi, mutta tie on oikea. Nyt harmittaa lähinnä se, että opeteltavaa ja opiskeltavaa olisi niin paljon ettei meinaa aika riittää. Tälläkin erää töissä 7-22 vuorossa.  Onneksi ihanista ihanin esikoinen soitti ja kertoi kolanneensa pihan, että pääsen iltayöstä kotipihaan autollani <3 Lunta kun on melkoisesti.

Näissä lutuisissa fiiliksissä tekee mieli jakaa illaksi hieman katsottavaa.

Making The Connection- dokumentti. Hienosti toteutettu ja vetoava.



Rakastakaa toisianne!

- Aino

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi sallittua, toivottua jopa! <3