torstai 23. kesäkuuta 2016

Minimal Waste pakkaushommia

Hyvät ideat tuntuvat aina välistä hautautuvan jonnekin kiireen keskelle, mutta ei huolta kyllähän sitä ehtii. 

Ostin kokeiluun Palmuston kikhernenuudeleita ja ne maistuivat oikein hyvin koko perheelle lapset mukaan lukien. Tästä piti tehdä tilannekuvia ja arviota, mutta jääköön toiseen kertaan. Sen sijaan säästin pakkauksen, se kun on muovitettua paperia ja ajattelin, että siinä voisi kuljetella vaikka eväitä töihin tai laittaa lapselle voileivän mukaan. Pussi pääsi ennen tämmöisiä reissujaan muuttopuuhiin. Pakkailin siihen muutamia vaalimiani muistoja Kroatian rannoilta ja elämän varrelta.



Roskattomuuteen ja Zero Waste- ideologiaan kuuluu tavaroiden uudelleen käyttö, reuse tai repurpose.

Zero Wasten ympärille syntynyttä RE- ajattelua edustavat: 
  • Refuse tai reject
  • Reduce
  • Reuse, repurpose
  • Repair
  • Recycle, rot ja joissain listoissa jopa
  • Re-think

Re- listat menevät jokseenkin aina tuossa järjestyksessä vaikka niistä onkin tehty montaa versiota hieman käyttäjän mieltymysten ja ajatusten mukaan. Alkuperäisen 5R- listan taisi sommitella Zero Waste Home- blogin  Bea Johnson. ja maailma pelastuu..



Sanomalehteä minun täytynee käydä taas naapurista, että saan astiat kääräistyä suojaan. Muutoin pakkailisin ne kai vaatteiden kanssa yksiin, mutta tavaramme menevät ehkä vähäksi aikaa ensin säilöön eikä meiltä luultavasti riittäisi vaatetta tai tekstiilejä semmoiseen tarkoitukseen. Pitää miettiä vähän vielä. Kaikki kekseliäisyys käyttöön.

Joku saanee ensi jouluna hieman ryppyiseen paperiin pakattuja lahjoja. Käärepaperit saavat suojata ensin lasia.



- Aino

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi sallittua, toivottua jopa! <3