maanantai 11. huhtikuuta 2016

MitäTänäänSyötäisiin: Kasvishässäkkää



Kokkailin perinteisellä tavallani inspiroiden matkan varrella vähän sitä sun tätä ja hokkus pokkus tuli "kasvishässäkkää" eli kasviksia pannulla. Super simppeliä, ravitsevaa, vegaanista ja taatusti terveellistä. Sinne pannulle lenteli kuvan osoittamia aineksia eli munakoiso, kesäkurpitsa, purjo, parsakaalin jämät, keltainen paprika ja savustettua valkosipulia jokunen kynsi. 





Tämä savustettu valkosipuli oli kyllä ihan heräteostos, kirpaisevan kallis noin normiin nähden, mutta kiinalaisen sijaan ranskalainen ja tuoksui ihan järkyttävän hyvältä vihannesosastolla. 


Mausteina käytin irtotavarana ostamaani ruususuolaa, rosmariinia, pippuria ja balsamicoa. Makeutta voi lisätä mielensä mukana pannulle vaikka sokerilla. Se pyöristää makuja. Olikohan muuta.. niin tomaatteja heitin vielä sekaan, kun ajattelin, että tämähän on vähän kuin ratatouille, mut tomaatti puuttuu. Kaikki pannuun, vähän vettä pohjalle oliiviöljyn kanssa, kansi päälle ja hautumaan määrättömäksi ajaksi. Melko pian sieltä alkoi nousta ihanat aromit ja käväisin hämmentelemässä. Sen enempiä en jaksanut vaivautua.





Aattelin puputtaa pastan kanssa. Kokeilussa Pirkan Gluteeniton penne. Ei tule usein harrastettua semmoista, mutta nyt teki mieli. Minulla on hieman hankala suhde pastan ja leivän kanssa. Riippuvuudeksikin sitä voisi luonnehtia. Mitä väsyneempi ja stressaantuneempi olen niin sitä hankalammaksi myös tämä suhde käy. Semmosia höpöhöpö hommia varmaan ja sitten piti kokeilla tätä gluteenitonta villitystäkin ja kas kummaa se toimii jokseenkin massiiviseen turvotukseen ja muuhun sekavaan oloon. 

Taisin mainita aiemmin jotain minun puuron syönnistä kuitenkin. Sitä minä tosiaankin syön ja paljon. Kaurapuuroa aina. Nouseepa mieleen jotain sanonnan tynkää hullusta ja puurosta.. heh.






No mutta, tätä penneä emme osta toiste ja syynä siihen se, että kaupassa kollasin, että jees pahvipaketti, tosin pieni muovi-ikkuna, mutta saunan pesässä täysin poltettava. Kotona sitten oli ikävä yllätys, kun pastat oli pakattu pahvin lisäksi vielä muoviin, että haloo, miksi?

Ja mimmoista tuli noin niinku omasta mielestä? Hirmuisen hyvää tietty! Lapset ei syöny, mieskin urputti jotain. Taitaa olla viikon eväät töihin prepattu..





Kuvaa on sitten muokattu. Alunperin annos oli ainakin kaksinkertainen, mutta se näytti niin härskiltä tursuessa lautaselta, että söin ensin puolet ja heitin basilikasilppua päälle. Ihan turha luulo, että tuommoisella tipun annoksella tätä vartta liikutettais ;) Tää penne ei maistunut kyllä yhtään miltään, mutta pysyi keitettynä ihan asiallisena.


kokatessa soi Future Islands - Singles. Suositellaas nyt vaikka biisiä A Dream of You and Me. Se on letkee.







- Aino 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi sallittua, toivottua jopa! <3