tiistai 23. elokuuta 2016

Muistopurnukka

Vaikka en keräile kummemmin muistoesineitä ja muuta sälää niin toki haluan säilyttää muistoja mielessäni ja käydä niitä lävitse, muistella kivoja hetkiä ja elämäntapahtumia. 

Perheessämme on ollut traditio, että vuoden varrella muistoja kirjoitellaan pienille lapuille ja ne pistetään purkkiin. 

Muistopurnukkaan.



Tästä on tullut vuosi vuodelta vain mukavampaa puuhaa, kun lapsetkin ovat alkaneet kirjoitella ja piirrellä purkkiin juttujaan. Aiemmin hommaa harrastin lähinnä minä.. 

Purkkiin voi laittaa myös lippuja vaikkapa museoista tai peleistä tai elokuvalippuja ja sen sellaista. On jännää nähdä, että millaisia asioita mies ja kukin lapsista on halunnut purkkiin säilöä. Tässä ei ole tarkkoja sääntöjä. Kaikki mikä tuntuu hyvältä jakaa muiden kanssa, saa mennä purkkiin.

Nämä lippulappuset käydään yhdessä lävitse ääneen lukien uuden vuoden yönä. Lukuhetket on ihan parhaita :) On ihanaa katsella lasten innostusta ja kuunnella niitä tarinoita mitä lapuille raapustetut jutut kirvoittavat. Jokainen muistaa asioita niin omalla tavallaan, toinen toisiaan täydentäen. Perheenjäsenten temperamentti ja luonne-erot näkyvät ja kuuluvat selvästi. 

Se on suuren perheen rikkautta ja rakkautta.

Seuraavana aamuna purkkiin aletaan keräämään vaihtuneen vuoden kuulumisia. Muistopurnukoiden sisällön olen toistaiseksi säilyttänyt tunkemalla ne vuosittain kirjekuoreen ja sulkemalla vastaisuuden varalle.


- Aino

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi sallittua, toivottua jopa! <3