torstai 25. elokuuta 2016

Hävikkiviikon haaste






Olen päässyt blogillani johonkin. Minulla on mukavasti (omasta mielestäni ihan hurjan pelottavan paljon) lukijoita ja minua on pyydetty osallistumaan muutamaan tulevaan juttuun ihan tämän tyhjänpäiväisen kirjoittelun vuoksi. 

Käsittämätöntä. Olen tästä kaikesta suunnattoman kiitollinen!

Koen tehneeni oikean valinnan, kun lähdin suoltamaan tekstiä omalla huolettomalla tyylilläni kaikkine venkoiluineni, mutta nyt haluan haastaa itseni tekemällä blogini linjoista poikkeavan lupauksen. 

Ihan kohta, siis 29.8 eli ensi maanantaina alkaa Hävikkiviikko, joka kestää 4.9.2016 saakka. Olen osallistunut Hävikkiviikkoon tällä pikkuruisella blogillani ja haastan itseni kirjoittamaan jokaiselle päivälle tarinan ruokahävikistä. 

https://havikkiviikko.files.wordpress.com/2015/08/havikkiviikko_logo_2014_musta-e28093-kopio.jpg?w=150&h=150


Se ei ehkä olisi mikään juttu, jos olisin taas työttömänä, mutta töiden ohella tekstien väsääminen on välillä haasteellista. Aiheessa pysyminen on myös haastavaa :) 

Vaan asia on sen verran tärkeä, että nyt laitetaan kokonainen ruotuun ja haastetta kehiin!


Samalla, kun tiristelen kirjoittamisestani kaikenlaista höttöä, niin haastan myös teidät lukijani mukaan Hävikkiviikkoon. Toivon teiltä  kommentteja, tarinoita, käytännön niksejä, ideoita, tsemppiä ja tekoja ruokahävikin vähentämiseksi. Hienointa olisi, jos innostuisit levittämään Hävikkiviikon sanomaa vaikkapa työpaikalla, koulussa, lasten hoitopaikoissa, kotona tai harrastuksen parissa.

Toivoisin, että sinä rakas lukijani kävisit ensin lukemassa, että mistä on kyse ja miksi. Tykkää ja jaa, sekin on osallistumista!


- Aino

2 kommenttia:

  1. Toivottavasti moni ottaa osaa! Ja sinun blogisi aihepiiri on hyvin ajankohtainen eikä suomenkielellä juuri ole aiheesta blogeja! Täällä meilläpäin tästä aiheesta on jo ehkä vähän liiankin monta blogia:D

    Me ollaan päästy perheenä hävikittömyyteen noin vuosi sitten. Hyvä kannustin oli se kun poistin roskikset meidän taloudesta. Mä en myöskään osta enää niinsanotusti varastoon vaan juuri sen verran kun tarvitaan eli lauantaina on jääkaappi yleensä tyhjänä oodttamassa sunnuntain täyttöä. Mies vie biojätteet joka ilta ulos kompostiin ja meidän päivän annos käsittää lähinnä banaanin ja kananmunankuoret sekä kahvinpurut...Täällä on myös ihmisiä jotka mielellään ottavat puhtaat biojätteet viikottain mukaansa omaan puutarhaansa eli tulevat hakemaan, heillä on ilmoituksia mm. facebookissa:) Minulla on just työn alla video meidän hävikittömästä ruokapolitiikasta, sen tekeminen vaan kun on myös riippuvainen siitä että milloin ehtii kun on työkiireet häiritsemässä:)

    Onnea hävikittömyyteen:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos :) Toivottavasti mahdollisimman moni lähtisi mukaan! Eikä ensimmäisten askelten tarvitse olla mitään jättiloikkia. Mielummin pieniä, mutta pysyviä askelia.

      Odotan videota innolla! Linkitäthän sen tänne blogin kommenttiosioon, että lukijani löytävät tekstisi ja videon :)

      Poista

Kommentointi sallittua, toivottua jopa! <3