keskiviikko 22. kesäkuuta 2016

Aamu tyhjenevässä talossa

Milloin koti muuttuu taloksi? Milloin talo kodiksi? Mikä saa kodin tuntumaan kodilta? 

Omat tavarat se ei ole. Tiedän tämän sillä olen elänyt hetken jolloin kaikki tavarat kodissani olivat lahjaa tai lainaa. Siltikin se tuntui enemmän kodilta kuin entinen. 

Talo se ei ole, se ei ole se fyysinen rakennus, seinät ja ikkunat, sillä moni paikka on tuntunut kodilta vaikkei ulkomuoto ole viehättänyt yhtään tai ne seinät ja katto eivät ole ollut itse valitsemaa. Aina ei seiniä tai kattoa edes tarvita, kun jokin paikka tuntuu kodilta. 

Voisin jäädä asumaan kosken rantaan vaikka telttaan tai autiotupaan kuukkeleiden kaveriksi. Kotoinen olo tulee myös tietyistä tuoksusta ja hiljaisuudesta tutussa pihapiirissä. Siellä on niin hiljaista, että sitä hiljaisuutta voisi veitsellä leikata. Siellä hiljenee mieli. 

Ajoittain haisee pellolle ajettu paska niin, että sitä vois veitsellä leikata..

Hissukseen keräilen ja asettelen maallista omaisuuttamme kasseihin ja laatikoihin. 


Mieli on jo muuttanut muualle.

treenivaatteet käytössä monesti nonstop

Kokonainen Elämä Edessä sai aivan uutta sisältöä tässä muutaman viikon aikana :) Hieman jännittää, että miten saan kaiken täällä sumplitun kierrätyksen ja muun toimimaan uudella paikkakunnalla. Mistä löydän kierrätyspisteet ja kaupat? Mitä uutta tarjottavaa siellä on meidän elämäntapaan? 

Kaikki lähtee tietyllä tapaa alusta uudessa kodissa ja paikassa. Se voi antaa ihan uudenlaisen mahdollisuuden sinullekin, rakas lukijani lähteä mukaan samanlaiseen matkaan kohti roskattomampaa ja minimalistisempaa arkea.

Pohdin, että tulee luultavasti kirjoitettua enemmän käytännönläheisiä juttuja kaikesta väsäämisestä. Sisustuksellista puolta erittäin todennäköisesti vilahtelee. Uusia maisemia ja paikkoja tulee hyvinkin varmasti ihasteltua ja jaettua :)

Huoliikohan ne sinne kehä kolmosen sisään tämmöisen ituhipin, joka hiihtelee päivästä toiseen treenihousuissa ja kulahtaneissa topeissa hiukset sekaisin ja pupeltaa eväänsä teräskipoista ja lasipurkeista?

Tästä tulee jännää :D 


- Aino

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi sallittua, toivottua jopa! <3