tiistai 31. toukokuuta 2016

Viikonloppuna Heurekan ihmeitä ja Flamingoliukua


Mehän otettiin ja revästiin jätkien kanssa Vantaalle. En ole koskaan käynyt Tiedekeskus Heurekassa ja olin ikionnellinen, kun pääsin leikkimään sinne! Pojat tais viihtyä myös :)

Heurekan takapihalla Galilei tiedepuisto
Galilei tiedepuisto ja Heureka takaa



Mitäs kaikkea sieltä jäi käteen.. Tekemistä oli niin hurjasti, että tiiä mistä aloittaisi. Pojat tykkäs ainakin kännilaseista, joilla sai kokeilla, että miltä tuntuu semmoinen 1,5 promillen humala tehtäväradalla.  

Tuli selvitettyä, että kuka perheen miespuolisista ottaa eniten riskejä. Mies sai ruletissa kaikki sähköiskut. En osannut edelleenkään kävellä nuoralla vaikka yritys oli kova.

Samaisessa Otatko Riskin? -näyttelyssä katselin hyvin vetoavia valistusvideoita. Tekis melkein mieli laittaa jakoon niitä vaikuttavimpia joissa kerrottiin autoilun ja tekstailun yhdistämisen vaaroista. Markkinoinnilla saadaan kyllä vedottua tunteisiin melko hätkähdyttävillä tavoilla!

Opin, että kellopelit eivät ole juttuni, mutta poju tykkäsi kovasti soitella.. Onneksi pihalta löytyi myös muuta puuhaa ja vedellä läträämistä.

Heurekan takapihalla


Tuli taas kerran todettua, että on hyvä, että meillä on paljon lapsia, pääsee tämmöisiin paikkoihin niiden varjolla!

Meinasin päästä kädestäni, kun mies sutaisi pääsyrannekkeen ranteeni ympärille hieman turhan tiukkaan. Käsi lähti turpoamaan ja jouduin pyytämään, että henkilökunta ystävällisesti, mutta ripeästi leikkaisi rannekkeen pois. Saksien ujuttelu rannekkeen ja nahkan väliin ei meinannut onnistua, kun ranne oli sen verran turvonnut. Reissussa aina sattuu ja tapahtuu.


Rotat pelas koripalloa ja minä hihkuin kuin ääliö sitä ihmetellen. Tälläkertaa en ollut lasten mielestä ihan yhtä nolo kuin yleensä. 



Rottakoripalloa Heurekassa


Suksi kuuseen eikun Suksi Heurekaan! -näyttelyssä otettiin pikku kisa miehen kanssa. Ampumahiihto on todellakin enemmän miehen kuin minun juttu. En osannut edes tähdätä. Sitä asianlaitaa täytynee vähän korjata jossain vaiheessa. 


Heurekan klassikkonäyttelyssä fysiikan ihmeitä





Tutkittiin kaikenlaisia fysiikan ihmeitä klassikkonäyttelyssä. Siinä olis vierähtänyt kyllä pidemmänkin aikaa ahaa- elämysten parissa.

Sitten siellä oli semmoinen Suojaan! -näyttely, jossa vertailtiin eläinten ja ihmisten suojautumiskeinoja ja sitä millaista tekniikkaa ja teknologiaa puolustusvoimat käyttävät. Olin melko hyvä suojautumaan vihulaisilta ja pojat tykkäs laivanupotuksesta.


Suolistossa suhisee
Tuli syötyä huonosti ja nyt närästää!


Suolistossa suhisi, kakka hörötytti (luen jatkuvasti, että höyrysi) kouluikäisiä ja entsyymit pommittivat makroravintoaineet palasiksi. Hoitajana nämä vatsantoimitusasiat olivat melko hyvin hallussa jo ennestään eikä kakkakaan enempiä enää hihitytä. Tosipuhheessa närästys tuli vasta Heurekan jälkeen, kun kävimme ahtamassa pitsaa Classic Pizzeriassa Jumbossa ennen kuin syöksyimme malttamattoman poikalauman kanssa Flamingoon uimaan. 



Sisäänkäynti Flamingoon





Siinä jo kiireisin tihrusti kiukkuitkua, kun ei meinannut millään päästä reissun odotetuimpaan osuuteen. Lopulta siellä sitten lilluttiin sietokyvyn rajoissa monta tuntia. Flamingossa pakotin poikani vesiliukumäkeen, muttä hän kiitti jälkikäteen. Sain takamukseni ruvelle lukuisista laskuista, mutta tykkäsin valtavasti. Pientä selluliittihoitoa kenties? 

Nolasin itseni WipeOut- tyylisellä radalla tekemällä komean mahalaskun tai enemminkin elopainoa oli sen verran rutkasti, että koko kelluva härpäke jalkojeni alla niiasi komeasti kohti altaan pohjaa minä siinä mukana.

Oli hieman pehmeää poikaa takapenkillä kotiin päin körötellessä :D


- Aino


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kommentointi sallittua, toivottua jopa! <3